Fondjū parādijās bargo ziemu laikā Šveices Alpos. Kalni un pilsētas bija izolēti un tas apgrūtināja piekļuvi pārtikai. Siers bija reģiona galvenais produkts un tas tika ražots vasarā. Ziemā siers kļuva ciets un tā garša mainījās. Lai paildzinātu siera kvalitāti  un labās īpašības tas tika kausēts. Arī ilgu laiku glabātā maize, kas jau bija paspējusi sacietēt garšoja labāk un kļuva mīkstāka, kad tika ēsta kopā ar kausētu sieru.  Var teikt, ka fondjū radās, lai padarītu ēdienu ēdamu ilgāku laiku. Pats nosaukums ir radies no vārda „fondre”, kas nozīmē kausēt. Fondjū ir tradīcija, kas piešķir mūsu dienām vairāk garšas.

Oficiālais izplatītājs:
Arkolat Sia
Mūkusalas 72B, Rīga
LV- 1004
Tālr: +371 67605430
Fakss: +371 67605431
Epasts: info@arkolat.lv
www.arkolat.lv