Kas ir Tramontina?

TRAMONTINA ir dažādu galda piederumu, nažu, trauku, virtuves piederumu, koka dēlīšu, paplāšu un daudzu citu preču ražotājs no Brazīlijas.
TRAMONTINA ražotne ir dibināta 1911. gadā Brazīlijas dienvidos. Šobrīd TRAMONTINA grupā ir 10 rūpnīcas, kas ražošanas procesā izmanto modernākās tehnoloģijas, aktuālākās preču apdares metodes, regulāri ievieš jaunus dizainus, vienmēr rēķinās ar klientu vajadzībām un tām pielāgojas, ieviešot preces ražošanā. Rūpnīcas garantē preču kvalitāti, jo neviens priekšmets netiek iesaiņots kastē, pirms nav pārbaudīta tā kvalitāte

Kā pareizi kopt nerūsējošā tērauda virtuves traukus?

Pareizi lietojot un uzglabājot, Jūsu Tramontina virtuves trauki izskatīsies brīnišķīgi mūžam ilgi:
• Pirms pirmās lietošanas reizes noņemiet nost visas uzlīmes un izmazgājiet katlu ar karstu ūdeni un trauku mazgāšanas līdzekli.
• Ēdienu gatavojiet uz mērenas liesmas ar lielu taukvielu daudzumu (attiecas uz tērauda pannām), lai izvairītos no produktu piedegšanas un pielipšanas pie pannas.
• Tā kā trauka vāks pilnīgi nosedz katlu, tā atdzišanas laikā var rasties vakuums. Tas var izraisīt vāka piekļaušanos traukam. Lai noņemtu vāku, pagrieziet un paceliet to vai vēlreiz pāris minūtes uzsildiet katlu.
• Gatavošanas laikā daži produkti izdala cieti, kā, piemēram, makaroni un rīsi. Šo cieti ir ļoti vienkārši notīrīt ar lupatiņu, kas samitrināta citrona sulā.
• Neatstājiet katlos un pannās ēdienu atliekas uz ilgu laiku, jo tas var izraisīt traipu veidošanos.
• Pēc katras lietošanas reizes nomazgājiet Tramontina virtuves traukus karstā ziepjūdenī.
• Nekādā gadījumā neatstājiet tukšu pannu vai katlu uz plīts.
• Turiet traukus uz uguns tikai tik ilgi, cik tas ir nepieciešams, lai uzceptu vai uzvārītu ēdienu. Tas novērsīs piedegumus, kas rodas, ēdienu pārsildot.

Nerūsējošā tērauda pannas pirms lietošanas uzkarsēt. Kad panna ir uzkarsusi, gatavojiet produktus uz mērenas liesmas.

Kā pareizi asināt nažus?

• Turiet vienā rokā asinātāju un otrā – nazi
• Turiet naža asmeni 20 grādu leņķī no asināmā asmens un kustiniet to no augšas uz leju līdz rokturim, mēģinot visu trīšanas laiku saglabāt to pašu leņķi.
• Atkārtojiet to pašu ar naža asmens otru pusi. Šo darbību no abām pusēm veiciet tik bieži, līdz asmens ir ass. 

Kāda ir Fondjū vēsture?

Fondjū parādijās bargo ziemu laikā Šveices Alpos. Kalni un pilsētas bija izolēti un tas apgrūtināja piekļuvi pārtikai. Siers bija reģiona galvenais produkts un tas tika ražots vasarā. Ziemā siers kļuva ciets un tā garša mainījās. Lai paildzinātu siera kvalitāti  un labās īpašības tas tika kausēts. Arī ilgu laiku glabātā maize, kas jau bija paspējusi sacietēt garšoja labāk un kļuva mīkstāka, kad tika ēsta kopā ar kausētu sieru.  Var teikt, ka fondjū radās, lai padarītu ēdienu ēdamu ilgāku laiku. Pats nosaukums ir radies no vārda „fondre”, kas nozīmē kausēt. Fondjū ir tradīcija, kas piešķir mūsu dienām vairāk garšas.

Kā lietot Tramontina fandjū komplektu?

Fondjū ir tāda veida ēdiens, kura ēšana ir rituāls. Valdzinošais šajā visā ir fakts, ka  fondjū ir ēdiens, kas baudāms kopā ar draugiem. Fondjū var tikt pasniegts gan vienkāršā, gan ne tik vienkārša vidē. Visas sastāvdaļas ir jāsaliek uz galda, ap kuru var apsēsties viesi.
Komplekts sastāv no:
6 nerūsējošā tērauda fondjū dakšas ar koka rokturiem. Dažādās krāsas uz koka rokturiem atvieglo dakšiņu atšķiršanu un palīdz izvairīties no dakšiņu sajaukšanas fondjū izbaudīšanas laikā.
1 speciāls vāks, kas pārklāts ar nepiedegošo klājumu.
1 alumīnija kastrolis ar nepiedegošo klājumu un koka rokturi. Ietilpība – 1,9l.
1 hromēta metāla pamatne.
1 nerūsējošā tērauda deglis
1 koka pamatne

Lietošanas instrukcijas: Pirms lietošanas: izmazgājiet kastroli ar mīkstu sūklīti un vieglu trauku mazgājamo līdzekli,  izslaukiet  un ieziediet tā iekšpusi ar eļļu vai taukiem. Minūti vai divas karsējiet kastroli uz mazas uguns. Ļaujiet kastrolim atdzist, atkal izmazgājiet un izslaukiet to. 


Kāpēc uz nerūsējoša tērauda katliem parādās plankumi?

Metāla katli un pannas tiek ražotas no nerūsējošā tērauda, jo tas ir īpaši izturīgs pret rūsēšanu, ir viegli tīrāms un higieniski drošs.
Atkarībā no lietošanas apstākļiem jebkurš materiāls, ieskaitot nerūsējošo tēraudu, iespaidojas no mikro strukturālām pārmaiņām, kas var novest pie plankumu rašanās. Šie plankumi var būt dažāda izskata – gan metāliskas nokrāsas, gan bālas krāsas, tas atkarīgs no tā, kas šos plankumus ir radījis
Šie plankumi rodas tērauda daļiņām atdaloties no tīrāmās birstītes (piemēram, metāla švammītes), kas paliek uz katla virsmas un slapjuma un ūdens vārīšanās laikā. Tas viegli rada plankumus uz katla virsmas, taču produkti nezaudē savas funkcionālās īpašības un tas neiespaido kalpošanas laiku.
Dažādi plankumi, kas rodas uz nerūsējošā tērauda produktiem un variē starp dzeltenu un zilu nokrāsu, ir pārsvarā radušies pārmērīga karstuma ietekmē un plankuma krāsa ir atkarīga no sasniegtās temperatūras un citiem apstākļiem. Šī krāsas maiņa rodas no mikro strukturālām progresējošām pārmaiņām uz nerusējošā tērauda virsējās kārtas saskarē ar gaisu, attīstās temperatūrai paaugstinoties.

Kāds materiāls izmantots nažu sērijas Polywood ražošanā?

Polywood galda piederumu sērijai ražošanā izmanto dabīga koka loksnes, piesūcinātas ar sveķiem un sapresētas augstā temperatūrā. Šī apstrāde padara koka rokturus spīdīgus un mazgājamus trauku mazgājamā mašīnā.
Viss kokmateriāls, kas izmantots rokturu un nažu bloku ražošanai ir no atjaunoto mežu koksnes.


Kas nosaka koka dēlīšu krāsu, un kādus materiālus izmanto dēlīšu gatavošanā?

Kokam krāsas var būt dažādas pat vienā un tajā pašā virtuves piederumā vai komplektā. Koka krāsu nosaka:
•    Koka vecums
•    Koka daļa, kura izmantota
•    Griezuma veids
•   Turklāt krāsa un struktūra dabīgajam izejmateriālam mainās dabiski, laika un laika apstākļu iedarbībā.

Dēlīšu ražošanā izmanto dabīgu koku,  Gaišais koks – tauro, Rozā koks – courbaril – pārklāts ar netoksisku pārklājumu, Krāsainie –courbaril/brazilian boxwood – pārklāts ar īpašu netoksisku aizsargklājumu.

Kāpēc nepieciešamas iegādāties labu nazi?

Kvalitatīvs nazis būs labāks dažādu produktu sadalīšanai, sagriešana un sakapāšanai, lietotājam būs vieglāk veikt šos uzdevumus, kā arī uzasināt nazi. Protams, labs nazis ilgāk būs lietojams.

Ja Jums ir kādi jautājumi, rakstiet uz epastu: info@arkolat.lv

Oficiālais izplatītājs:
Arkolat Sia
Mūkusalas 72B, Rīga
LV- 1004
Tālr: +371 67605430
Fakss: +371 67605431
Epasts: info@arkolat.lv
www.arkolat.lv